You are looking at expired version of our website. We will try to redirect you automatically in few seconds.
If your browser does not take you to our current website, please click here.
Този сайт вече не е актуален. Ще ви пренасочим към новия ни сайт.
Ако Вашият браузер не отвори новата ни страница, моля кликнете тук.
За IBS|Кариери|Контакти
НОВИНИ И СЪБИТИЯ
 Digg this     Save to del.icio.us   |   

Бързи връзки:
Lotusphere 2010: Какво да очакваме от Lotus Notes and Domino през 2010?
Както вече разбрахме от Lotusphere OGS, през втората половина на 2010 Lotus Notes and Domino ще ни изненада с версия 8.5.2. Какви ще са конкретните подобрения и нови функционалности все още не е ясно, но очертаната стратегия за 2010 изглежда така:

1. Lotus Notes and Domino с нови и доста полезни партньорства, които ще се отразят върху продуктивността на работа. Към Lotus Notes клиента ще може да се добавят нови плъгини и уиджети, които ще помогнат в по-доброто организиране на работата, навременното получаване на информация както общо за бизнеса, така и конкретно за даден човек в контакт листата.

Tungle Beta: Tungle е програма, която организира бизнес живота извън организацията. При създаване на акаут, потребителят получава публично URL. Това URL е достъпно до всички, които могат да организират среща със съответния потребител.
Tungle акаунтът ще се свързва с Lotus Notes календара и ще събира на едно място всички ангажименти на потребителя. Скоро предстои излизането на Tungle поддръжката за Lotus Notes.

Viadeo: Viadeo е най-голямата бизнес социална мрежа. Интеграцията между Lotus Notes and Domino и Viadeo ще даде възможност за по-ефективна комуникация и работа между професионалисти на “glocal” ниво. Потребителите ще научават повече за хората, с които работят (в и извън компанията), за партньорите си и клиентите, по-лесно ще добавят бизнес информация в имейлите. Това още повече ще улесни комуникацията и бизнес връзките между хората.
Viadeo ще се инсталира под формата на уиджет в Lotus Notes клиента. В страничната лента ще се показва Viadeo “activity feed-а”. Когато потребителят получи имейл и го отвори, Viadeo разпознава имейл адреса и показва профила на подателя. Ако имейлът не е пазпознат, Viadeo стартира търсене по име.
Интеграцията на Viadeo с Lotus Notes клиента се очаква с излизането на версия 2.0 на Viadeo.

N-Krypt Toolbar за Lotus Notes and Domino: Подобява работата с имейла и организирането на контактите.

Doodle: За тези от потребителите на Lotus Notes and Domino, които искат още един инструмент за организиране на срещи и задачи:Gist. Интеграцията между Lotus Notes и Gist пренася контактите от социалните мрежи в Lotus Notes клиента. Създава обобщена справка за всички контакти от социалните мрежи, в които членува потребителя, подрежда ги по значение и важност, подава профил на компанията.


2. Ще можем да избираме начина на ползване на Lotus Notes:
 • On-Premise
 • Appliance
 • Cloud
 • Hybrid


3 .Lotus Domino:
 • Database management tool – един инструмент за провеждане на всички задачи като поддръжка на бази данни, приложения;
 • SAML - (Security Assertion Markup Language) – по-голяма гъвкавост от гл.т. идентификацията на потребителите;
 • Platform expansion – намаляване на разходите, подобряване на гъвкавостта при работа и оптимизиране на платформата;
 • RESTful APIs;
 • DXL – Roud-trip DXL дизайн елементи.

  Първия Български Бутон за споделяне

SENSE FUTURE - INNOVATE NOW