You are looking at expired version of our website. We will try to redirect you automatically in few seconds.
If your browser does not take you to our current website, please click here.
Този сайт вече не е актуален. Ще ви пренасочим към новия ни сайт.
Ако Вашият браузер не отвори новата ни страница, моля кликнете тук.
За IBS|Кариери|Контакти
IBS Systems and Technologies
IBM SYSTEM X & SYSTEM STORAGE
 Digg this     Save to del.icio.us   |   

Бързи връзки:
 IBM EX5 
 IBM SYSTEM X 
 BLADECENTER 
 NEW BLADE HS22 
 IBM STORAGE 
 IBM DS3950-NEW 
 IBM DIRECTOR 

IBM eX5

IBM представя първите системи, които разчупват техническите бариери, за да предложат по-висока скалируемост и поносимост на по-голямо натоварване, базирайки се на x86 платформата. Новите eX5 сървъри на компанията са резултат от тригодишните усилия на инженерите за подобряване на рентабилността на корпоративните x86-базирани системи.

В eX5 портфолиото е отбелязана втората линия продукти на IBM през 2010г., създадени за ново поколение критични натоварвания и за значително намаляване на разходите на съществуващата ИТ инфраструктура. Те ще бъдат пуснати на пазара по-късно през годината.

Новите системи допринасят за нарастването на пазарния дял на IBM, като според докладите на IDC към момента държи приблизително 20%, след увеличението през 2009г. Увеличението е най-високото сред големите производители на x86 системи. През четвъртото тримесечие IBM отбелязва и значително нарастване на пазарния дял при блейд сървърите.

Промени в рентабилността на x86, значително увеличение на паметта

В резултат от дългогодишния си опит в създаването на корпоративни системи, инженерите на IBM радикално разшириха възможностите на x86 платформата чрез постигането на първото отделяне на паметта от традиционното, строго определено място до сървърния процесор, като с това се елиминира необходимостта от закупуване на друг сървър за поддръжка на натоварвания, изискващи по-голям капацитет. Този изцяло нов клас x86-базирани системи предлага шест пъти скалируемост на паметта, спомагайки за изравняването на все по-нарастващите разходи за работата на индустриалните информационни центрове.

Например, количеството данни, обработвани от съвременните средни уеб-базирани натоварващи приложения се удвоява всяка година. Потребителите се задоволяват с увеличението, използвайки единственият метод, достъпен за стандартните в бранша платформи – събирането на повече сървъри, които са разпръснати и увеличават енергийното потребление и разходите за поддръжка. Типичните x86 сървъри използват само 10% от своя капацитет в 30-годишна архитектура, която блокира едновременно капацитета на процесора и на паметта.

Системите eX5 имат предимство с интеграцията на IBM middleware за създаването на високо виртуализирана среда, която може да осигури на потребителите гъвкава, високо скалируема система, която ще редуцира броя на необходимите сървъри наполовина, намалявайки разходите за сториджи с 97% и за лицензи с 50%.

IBM чип освобождава допълнителна памет

Уникалната силиконова иновация на IBM позволява на процесорите в eX5 системите да достъпват разширената памет много бързо. Чипът на IBM Enterprise X-Architecture е от петата генерация с eX5 и е резултат на дългогодишния опит на IBM в интеграцията на микроелектрониката за създаването на първто по рода си силиконово решение.

Независимата технология за разширяване на паметта, наречена MAX 5, предлага шест пъти повече памет от достъпната за този бранш, което позволява на клиентите да работят с 82% повече виртуални сървъри за същите разходи за лицензи, и значително редуцира разходите за приложения и софтуер. Клиентите, използващи Microsoft бази данни могат да намалят своите разходи за лицензи до 50% с eX5.eX5 разчупва стандартите при блейд и rack сървърите

IBM ще представи новите ултра скалируеми eX5 системи – четирипроцесорният IBM System x3850 X5, BladeCenter HX5 и System x3690 X5, нискобюджетен сървър, с възможности за извършване на операции от корпоративен клас, който ще бъде най-мощният двупроцесорен сървър на пазара.

Като допълнение към MAX5, новите eX5 системи на IBM включват допълнителни нововъведения, които ще подобрят производителността, цената и гъвкавостта за x86 натоварвания:

    • eXFlash – уникална флаш-сторидж технология от ново поколение, която заменя старите и по-малко надеждни сториджи и може да намали цената до 97%, чрез замяна на стотици твърди дискове и хиляди кабели.
    • FlexNode предоставя възможност за физическо разделяне, за да се промени от една система на две отделни, както и връщането на предишното им състояние, като позволява на клиентите да стартират инфраструктурни приложения през деня и по-голям брой през нощта на същата система, за да използват максимално капацитета на системата.
Софтуерът за управление IBM Systems Director е оптимизиран за поддръжка на eX5 технологията и ще позволи на потребителите да преконфигурират сървърите, да оптимизират системите и да ги настроят за автоматично обновяване и възстановяване. Като допълнение IBM планира да предложи опростени Lab Services в помощ на клиентите при миграция към eX5 системи и максимализиране на виртуализацията и производителността на базите данни.

IBM Global Financing, водещият отдел на IBM за кредитиране и отдаване под наем, може да помогне на съществуващите клиенти на System x да преминат към новата X5 технология, с гъвкави оферти за финансиране, които включват ъпгрейд и отстраняване на съществуващите наети или купени сървъри, без значение кой е производителят.

Едновременно с представянето на eX5, IBM Global Technology Services анонсира ново предложение за предоставяне на услуги по внедряване на сървърни и сторидж продукти. Сред новите предложения на IBM са: IBM Implementation Services for System x - BladeCenter or System x remote implementation и IBM Implementation Services for System x - Remote ServicePac for IBM Systems Director. В началото ще бъдат предлагани само на териториите на САЩ и Канада, като плановете са за разширяване и в останалите страни по-късно през тази година. Тези дистанционни и с ниска цена услуги ще помогнат на клиентите да оптимизират производителността на системите и намаляване на стойността.

Актуално
Lenovo - The Best Engineered PC
Открийте уникалните възможности на продуктите, проектирани от най-добрите инженери в света!
LANDesk Starter Pack за TVT
Lenovo и Landesk променят начина, по който управлявате РС инфраструктурата.
SENSE FUTURE - INNOVATE NOW