Може да се каже, че сме в навечерието на голямaта новина. RELEASE 8 най-вероятно ще е факт през първата половина на август.

Блогърите от Lotus обществото вече споделят впечатления от първия candidate release и кроят планове за 8.Next или 9, които ще бъдат със сигурност официално анонсирани през Януари на Lotusphere 2008, където се надявам тази година да бъдем повече хора от България.

Докато чакаме официалното представяне на ND8, вече излязоха и първите маркетингови брошури, които може да намерите на уеб сайта на IBS Lotus Services в секцията за Notes & Domino, както и един документ, описващ възможностите на Офис пакета, които е включен в Notes 8.
В 14 страници този White Paper описва основните функци, сравнени с MS Office  и други продукти. Документа може да прочете тук!

Comments (1)
Goran Angelov July 20th, 2007 03:27:03 PM

 Comments
1) Notes&Domino 8 ще излязат официално съвсем скоро
Jordan Vichev 08/22/2007 11:30:05 AM

Вече си имаме инсталация на Lotus Notes 8 върху RedHat Enterprice Server 5.0

Машината на която съм вдигнал RedHat и Notes е пусната на VMWare и е със следните данни: RAM 512MB, HardDisk 10GB, processor Intel Pentium M 1,86 GHz.

След инсталацията на RedHat направих update на ОС през RedHat Networks. Необходимо да се направят потребител notes и група notes и съответно да сме пуснали X-Server-а поне един път с този потребител. Старираме Х-а с потребителя notes и си пускаме терминал. Правим su в терминала за да станем root. След като сме изтеглили пакета за Lotus Notes 8 (IBM Lotus Notes Client 8.0 for Linux English (C13NCEN).tar), разархивирваме го(tar -xvf IBM.............) и стартираме ./setup.sh. Инсталацията на Notes е абсолютно еднаква с тази под Виндос. Когато приключи инсталацията на Notes, си го стартираме от X-a и тва е : ). Хубавото за потребителите е, че промяна в интерфейса няма, както е под Виндос така е и под Linux, така че за тях няма да има разлика на каква ОС ще работят. Това е постигнато благодарение на eclipse и java.

Както си имаме вграден Sametime Connect в Notes за Windows, така си го имаме и за Linux : )

Ще очаквам с нетърпение IBM да пуснат версия на Notes със Domino Administrator за Linux.

2) Notes&Domino 8 ще излязат официално съвсем скоро
subway surfers online 05/30/2018 10:13:53 AM

Your writing very well and provide a lot of useful information. But if you tap water more than half as compared to another article, I would definitely be great

{ Link }

 Add a Comment
Subject:
   
Name:
E-mail:
Web Site:
 
Comment:  (No HTML - Links will be converted if prefixed http://)
 
Remember Me?    
Add to Technorati Favorites